Често се случва смартфонът Ви да забива и да не отваря желаната страница? Трябва спешно да наберете някого, а дисплеят не реагира?


Няколко трика за по-бърз мобилен интернет


Понякога можем сами да подобрим качеството на връзката

Често се случва смартфонът Ви да забива и да не отваря желаната страница? Трябва спешно да наберете някого, а дисплеят не реагира? Възможно е да сте претоварили паметта на устройството или отдавна да не сте чистили ненужни файлове. Можете лесно да си осигурите по-бърз интернет и приятно сърфиране с няколко стъпки.

1. ИЗТРИЙТЕ НЕНУЖНИТЕ ФАЙЛОВЕ

Сигурно сте снимали екрана си, за да покажете нещо на Ваши приятели? Или пък сте сърфирали доста и са се натрупали кеш файлове. Вероятно из паметта на смартфона Ви има десетки неща, които могат да бъдат изтрити, след което устройството ще работи по-лесно и бързо. Влезте в настройките на Вашия телефон и изтрийте непотребните файлове и кеша. Прегледайте галерията си и папката Downloads за още ненужни файлове, от които да се освободите.

2. ПРОВЕРЕТЕ МРЕЖОВИТЕ НАСТРОЙКИ

Погледнете в Настройки и вижте дали са избрани коректните имена на мрежа. Така например е възможно да е избрано 3G или 4G, въпреки че се намирате на място където операторът Ви има 5G покритие. Уверете се, че мрежовите настройки са коректно нагласени, защото е възможно проблемът да произтича именно от това, особено ако телефонът Ви е ползвaн от друг човек.

3. ПРЕМАХНЕТЕ ПРОГРАМИТЕ, КОИТО НЕ ПОЛЗВАТЕ

Почти всички често теглим приложения от любопитство, но впоследствие не ги отваряме или отдавна сме им се наситили, но още стоят в смартфона ни. Стари игри, препоръчани от познати полезни app-ове и др.заемат излишно място и затрудняват сърфирането и разговорите ни. Ако искате по-бърз мобилен интернет, прегледайте инсталираните приложения и изтрийте ненужните.

Ако изпробвате всичките трикове, но още не сте доволни от Вашия мобилен интернет, навярно проблемът е в услугата, която получавате. Възможно е да сте избрали абонаментен план, който не отговаря на нуждите Ви. Разгледайте най-добрите оферти за мобилен интернет, а ако имате въпроси или желаете да заявите услуга, се свържете с нас на тел: 088 97 97 994.