От графенови батерии с по-дълъг живот до четири камери в един телефон


Тенденциите при смартфоните за 2018

Публикувана на:

Тенденциите при смартфоните за 2018

Почти всички сме обсебени от своите телефони, дори да не си го признаваме! Непрекъснато поглеждаме за нови известия и искаме да сме наясно какво се случва с приятелите и близките ни. Ако сте почитатели на техниката, навярно сте любопитни какви са най-интересните тенденции при смартфоните, които ще виждаме все по-често. Научете повече за модерните подобрения, касаещи масово ползваната техника.

Невидими скенери за пръстови отпечатъци

Свикнали сме да виждаме скенерите за пръстови отпечатъци до екрана или отзад на панела. Вече ги ползваме по подразбиране, благодарение на нашумелите по-големи дисплеи в съотношение 18:9. В най-скоро време обаче производителите може да не се налага да правят компромис. Qualcomm и Synaptics работят по нова технология за сканиране на пръстов отпечатък, която ще функционира през стъкло, алуминии, включително и LCD и OLED екрани.

Бързо зареждане и графенови батерии с по-дълъг живот

Паниката, която те обзема при липса на достатъчно батерия, не е за подценяване. Все повече имаме нужда смартфоните ни да издържат през целия ден и не само това. Искаме те да се зареждат по-бързо, отколкото към момента. Ако графеновите батерии получат зелена светлина, най-вероятно ще дойде краят на преносимите батерии. При използването на графен, форма на карбон, вместо обичайния литиум, батериите биха могли да имат 45% повече живот за същия размер и да стигнат от 0% до 100% за 10-12 минути. През 2018 се очаква да се даде поне едно официално изявление за използването на графенови батерии в смартфоните.

Snapdragon 845 ще ускори всичко

Това е новото поколение процесори от Qualcomm и се очаква да задвижва последните модели телефони от всички по-големи брандове: Samsung Galaxy S9, Xiaomi Mi 7, OnePlus 6, Google Pixel 3, LG G7, LG V40 и т.н. Представлява иновативен 8-ядрен процесор с 10nm FinFET технология, включваща 4 ядра от Cortex A75 и 4 от Cortex A55. Ще има значителни подобрения при цялостната производителност, включващи 30% скок при графичното изпълнение, поддръжка на 4K видеоклипове при 60 fps, slow-motion видео с резолюция 720p при 480 fps.

Четири камери са по-добре от две

Концепцията с четири камери в един телефон (по две отпред и отзад) може да надхвърли очакванията при сравненията между мобилните телефони и фотоапаратите. Марката Honor пусна техния нов модел смартфон 9i с точно такава характеристика. Не е случайно, че мултифункционалната камера е това, към което се стремят производителите на смартфони. През 2018 предстои да видим тройна задна камера или дори такава с четири обектива, състояща се от една стандартна камера, една по-широка, един телеобектив и един монохромен.

Нов стандартен размер с по-високи екрани

В средата на 2017 година производителите установиха, че могат да поберат по-големи дисплеи в телефоните, променяйки само съотношението. Новите 18:9 дисплеи, два пъти по-дълги, отколкото широки, носят добри новини и за създателите на приложения. Благодарение на тези подобрения, те биха могли да се възползват и да пуснат игри, специално съобразени с новите размери на екраните. Дисплеите 18:9 ще се задържат и би следвало да се превърнат в новия стандартен размер за Android телефоните, обхващайки дори и телефоните в най-ниския ценови диапазон.

По-добре свиквайте да използвате лицето си

Отключването на телефона чрез разпознаване на контурите на лицето е функция, която съществува още преди пускането на iPhone X, но никой не ѝ отдаваше голямо значение. Това се дължи на факта, че тази екстра не е била добре развита и с наличието на много бъгове. Разпространението на този начин за отключване на смартфон се дължи на Apple и тяхната инвестиция за усъвършенстване на първоначалната версия. Huawei вече пусна на пазара техен собствен модел с подобна функция за отключване, докато други като OnePlus представиха вариант, който се твърди, че функционира по-бързо от iPhone X. За в бъдеще може да се очаква да отключваме лаптопите и таблетите със същата технология. Ако търсите нови смартфони с абонаментен план, вижте нашата категория Телефони или се обадете на тел: 088 9797994, за да Ви консултираме.
Срвани офертите за телефони на А1