Какво да имате предвид, когато избирате сателитен интернет?


Сателитен интернет: предимства и недостатъциКачественият интернет е необходимост в съвременното общество, в което всички общуваме, пътуваме, ползваме мрежата за забавление и работа. Технологиите се развиват, а заедно с тях и различните услуги. Ползването на сателитен интернет в България е сравнително ограничено. Като всяка услуга, той също има предимства и недостатъци. Ето които са основните.

ПЛЮСОВЕ

За живеещите в труднодостъпни местности, отдалечени селища или с лошо покритие места, ползването на сателитен интернет може да е единственият начин за онлайн общуване. Без значение дали домът Ви е в центъра на голям град или в планината, вече можете да ползвате мрежата. Това е огромно улеснение за хората, които живеят и на места с недостатъчно добре развита инфраструктура. Те лесно могат да ползват сателитен интернет, но за целта е нужно да се разположи чинията на място, където няма препятствия, за да има добър сигнал. Възможността да се смени адресът и да се запази услугата също е плюс. Можете да ползвате оборудването си за сателитен интернет навсякъде, ако липсват препятствия за сигнала на чинията.

МИНУСИ

Таксите за сателитен интернет са по-високи от тези, които потребителите на останалите типове услуги плащат. Почти винаги има и ограничения за определен обем трафик данни, които можете да ползвате. Например 10 или 16 GB месечен трафик, а ако имате нужда от повече – сумата става по-висока. Тези мерки се налагат, за да се ограничи свръхпотреблението. Заради специфичния начин, по който сателитният интернет черпи данни от спътник, разходите за тази услуга са по-високи. Друг минус е лошото време, което понякога пречи да се насладите на добър сателитен интернет, тъй като връзката се смущава.

Можем да обобщим, че услугата не е за всеки. Тя обаче е перфектна за хората, които живеят в отдалечени от големите градове селища, както и за тези, при които инфраструктурата е недостатъчно добра. Така всички могат да ползват сателитен интернет и да се радват на всички ресурси, които светът на онлайн пространството предлага.

Имате ли нужда от заявка за включване на услуга? Вижте офертите за сателитен интернет , които предлагат от Neterra и  VISAT. Ако имате въпроси, потърсете ни на тел: 0889 79 79 94.