Изборът между предплатен интернет или подписване на договор за определен период е измъчвал мнозина. Обвързването с доставчик на интернет притеснява клиентите по няколко основни причини.


Предплатен интернет или договор за услуга?


Предплатен интернет или договор за услуга?
Да се обвържем с определена фирма или да ползваме предплатен интернет?


Изборът между предплатен интернет или подписване на договор за определен период е измъчвал мнозина. Обвързването с доставчик на интернет притеснява клиентите по няколко основни причини. Важно е да се абстрахираме от страховете си и да подходим разумно. Има доста предложения, от които обаче трябва да отсеем най-добрите за личните ни нужди. Какви са вариантите пред нас?

ПРЕДПЛАТЕН ИНТЕРНЕТ И СЛЕД ТОВА – БЕЗСРОЧЕН ДОГОВОР

Ако искате да сърфирате, но не желаете да се обвързвате с определен доставчик за дълго време, можете да ползвате предплатен интернет. Това е и подходящо време да тествате услугите, които фирмата предлага и да прецените дали искате да продължите взаимоотношенията си с нея. Най-често Ви се предоставят 3, 6 или 9 месеца, след което срокът за предплатен интернет изтича и преминавате на безсрочен договор. Таксите варират при различните доставчици, но положителното е, че можете да се откажете, когато сметнете за добре.

ПОДПИСВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД

Доста клиенти се въздържат от подписване на договор с определен доставчик на интернет, тъй като са временно пребиваващи в града или квартала и се притесняват какво ще се случи след тяхното преместване на нов адрес. Имайте предвид, че повечето фирми вече предлагат услуга „смяна на адрес“ и можете да продължите да ползвате интернет на новото място. За целта трябва да проверите дали фирмата има покритие и техническа възможност да Ви свърже там. Ако знаете, че Ви предстои преместване, поинтересувайте се дали доставчикът Ви може да обслужи бъдещото Ви местоживеене. Не се обвързвайте с дългосрочни договори, ако не сте сигурни, че можете да ползвате услугата.

КОЕ Е НАЙ-ИЗГОДНО?

По принцип ползването на предплатен интернет или на безсрочен договор могат да ни струват повече от таксите, които плащаме месечно, когато сме обвързани с доставчик. Някои от фирмите предлагат безплатен рутер, както и възможност да се съчетае изгодно интернет и телевизия в пакет, така че може да спестите доста средства. Всеки случай е индивидуален и е най-добре да дефинирате нуждите си преди да предприемете каквато и да е била стъпка. Преценете каква скорост желаете, искате ли да съчетаете интернета с друга услуга, планирате ли преместване скоро. Разгледайте наличните оферти и изберете най-подходящата за Вас.

Имате нужда от оферта за предплатен интернет или интернет с договор? За въпроси или заявка се свържете с нас на тел: 0889 79 79 94