Чудите се дали да изберете мобилен или кабелен интернет? Прочетете предимствата и недостатъците на двете технологии. 


Мобилен интернет срещу кабелен: предимства и недостатъци


Кой е по-добрият начин за връзка с мрежата?

Колко от Вас в момента са онлайн на мобилните си устройства? Почти всички. Достъпът до интернет отдавна се счита за необходимост, а не екстра. Тук изниква един резонен въпрос – коя връзка да изберем спрямо индивидуалните си нужди? Дали да се откажем изцяло от широколентовия и да заложим на мобилен интернет или навярно е добре да ползваме и двете възможности. Вижте информацията по-долу и сами решете кое решение е подходящо за Вас.

ПРЕДИМСТВАТА НА МОБИЛНИЯ ИНТЕРНЕТ

Достъпност – мобилен интернет може да ползвате, когато сте у дома, на разходка, почивка или се наслаждавате на вълнуваща екскурзия! Знаем, че не навсякъде има Wi-fi, а понякога дори да е наличен, сигналът му е слаб. Ако обаче имате включен мобилен интернет в своя договор към оператора, то можете спокойно да сърфирате онлайн! Освен това е лесно да се настрои смартфон в ролята на рутер, създавайки Хотспот.

Висока скорост – на някои места кабелният (широколентовият) интернет е доста бавен, което буквално може да влуди този, който има нужда бързо да намери конкретна информация или да изпрати файл. Операторите са помислили за това и предлагат изгодни оферти, от които можем да се възползваме. Залагайки на мобилен интернет, 4G връзката ни позволява да изпращаме файлове, да ползваме чатове или да търсим всичко необходимо онлайн. Бързо и лесно!

Без допълнителна апаратура – не е нужно да търпите кабели, рутери и друг тип апаратура, която е нужна за широколентовия тип свързване към мрежата. За да ползвате мобилен интернет, просто се нуждаете от СИМ карта и устройство, които така или иначе си ползвате.

ПРЕДИМСТВАТА НА КАБЕЛНИЯ ИНТЕРНЕТ

По-разпространен – несъмнено 5G предлага страхотна скорост, но все още доста населени места нямат покритие. В такива случаи можем да ползваме кабелен интернет.

Лимитът за мегабайти е доста по-висок – обикновено доставчиците предлагат тарифен план за ползване на мобилен интернет, който след достигане на максимума, се доплаща или просто скоростта бива ограничена. Това може да бъде изключително неудобно и неприятно, когато пътуваме. Предимство на широколентовия интернет е, че почти винаги разполагаме с повече трафик на данни. Ако сте геймър и държите на бързия и надеждния интернет, навярно е по-добре да заложите на широколентова връзка.

Изборът на интернет трябва да бъде персонален – всички имаме различни потребности и професии. Ако пътувате много, то със сигурност ще искате да сърфирате от смартфона си, но това не изключва автоматично желанието за бърза връзка и вкъщи. Комбинацията от мобилен интернет и широколентов не е никак лоша, особено ако сме избрали правилната оферта. Искате ли да видите някои от най-изгодните предложения за мобилен интернет или интернет за дома ? Ползвайте търсачката на сайта ни или се обадете на тел: 0889 79 79 94 за допълнителна информация.