За какво да внимаваме, когато заявяваме мобилен абонаментен план.


Къде бъркаме при избора на план за разговори?


За какво да внимаваме, когато заявяваме мобилен абонаментен план

Общуването е особено важно за всички човешки същества, а настоящето благоприятства за лесната комуникация. Смартфоните, достъпът до интернет и множеството оператори и тарифи за разговори ни предоставят огромен избор. Разумни ли сме обаче, когато подписваме обвързващ договор? Къде можем да сбъркаме, когато избираме план за мобилни разговори? Вижте по-долу.

НЕ ПРЕЦЕНЯВАМЕ ПОТРЕБЛЕНИЕТО СИ

Множеството безплатни минути и мобилният интернет са предпочитани от активните млади хора, които прекарват голяма част от времето си онлайн. Какво се случва, ако плащаме висока такса, а бързо изговаряме предоставеното от плана време и сайтовете не се отварят? Не сме преценили правилно потреблението си и закономерно оставаме неудовлетворени от услугата. Тя може да е подходяща за други хора, но не е съвместима с нашите изисквания. Трябва да избираме абонаментен план за разговори, който включва всичко необходимо за ежедневните ни нужди.

РЪКОВОДИМ СЕ САМО ОТ ЦЕНАТА

Факт е, че конкуренцията между телекомите е във вихъра си и всяка фирма предлага изгодни тарифни планове и допълнителни стимули под форма на телефони, таблети и други екстри. Някои абонаменти звучат примамващо ниски като цена, но е възможно да не са подходящи за нас. Ограничен интернет, недостатъчни минути към всички национални мрежи, обвързващ договор за две години и т.н. Възможно е да плащаме невъобразимо високи сметки заради допълнителните услуги, които са ни калкулирани. Въпреки че някои тарифни планове звучат изгодно, може да ни се начислят допълнителни такси за превишаването на услугите по договорa. Евтиното излиза скъпо, клише, което обаче е вярно.

СТРАХУВАМЕ СЕ ОТ ПРОМЯНАТА

Когато тарифният ни план изтече, можем да продължим отношенията си с мобилния оператор, избирайки друг тип абонамент или да подпишем анекс към стария си договор. Много от нас се притесняват, че новият план ще излезе по-скъпо или няма да е задоволителен като условия и финансово предложение. Всъщност обхватът от възможности непрекъснато се разширява и тенденцията е операторите да предоставят все повече екстри на потребителя. Възможно е за цената, която сте плащали преди, да получите много по-добри предложения и удобства за ползване. Информирайте се и направете разумен избор.

ВЗИМАМЕ ПРИБЪРЗАНИ РЕШЕНИЯ

Често от мобилните оператори предлагат нови планове или допълнителни услуги към настоящия, но преди да сме получили всички пояснения, бързаме да заявим съгласието си. Най-често допускаме тази грешка, когато сме получили обаждане по телефона и сме в движение, без възможност да анализираме чутото. Затова е добре да се информираме за актуалните предложения за абонаментен план за разговори и спокойно да изберем най-добрите според личните нужди.

В интернет има твърде много информация и често се затрудняваме да отсеем важното от второстепенното. Ако имате нужда от смяна на тарифен план или търсите надежден доставчик на интернет с покритие във Вашия град, вижте в сайта на Operator.bg.