Със сигурност сте чували за мобилен интернет и повечето от Вас знаят какво е това, но въпреки това ще започнем тази статия с кратко описание на услугата...


Какво е Мобилен интернет?Какво трябва да знаете преди да изберете мобилен интернет?

Със сигурност сте чували за мобилен интернет и повечето от Вас знаят какво е това, но въпреки това ще започнем тази статия с кратко описание на услугата:

Мобилният интернет е услуга, с която получавате интернет чрез мобилно, преносимо устройство, посредством SIM карта. Устройствата могат да бъдат малки модеми, мобилен телефон, смартфон, таблет или лаптоп.

КОИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА МОБИЛНИЯ ИНТЕРНЕТ?

Най-важното е, че интернет е винаги с Вас, където и да сте. За разлика от кабeлния, имате пълната свобода да сърфирате без да е необходимо да сте пред компютъра у дома или в офиса. Това наистина е страхотно. Мобилният интернет Ви прави мобилни. Можете да работите дори когато сте в парка или докато пиете кафе навън. Във всяко свободно време, имете достъп до новини и можете да комуникирате с приятели, да споделяте и да гледате видео. Дали ще проверите пощата си от мобилния телефон, ще изпратите мейл докато чакате за среща, или ще актуализирате сайта, който управлявате, мобилният интернет със сигурност прави работата Ви по-ефективна.

Можете да споделите интернета, който ползвате с приятели. Повечето нови устройства имат функция /Hot Spot/, чрез която също като рутер, Вашето устройство споделя интернет с друго устройство, което го прихваща посредством WIFI или Bluetooth.

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ 4G И 5G МОБИЛЕН ИНТЕРНЕТ?

5G LTE е технология за пренос на данни от пето поколение. За разлика от 4G технологията, преносът на данни както за качване (upload), така и за сваляне (download) на информация от интернет е в пъти по-бърз. 5G/LTE позволява много по-бързо теглене от интернет на снимки, видео или музика. Качването на файлове също става с по-висока скорост в сравнение с 4G.

КАКВО Е НЕОБХОДИМО, ЗА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ МОБИЛЕН ИНТЕРНЕТ?

За да можете да използвате тази технология за интернет, е необходимо да имате 4G или 5G LTE SIM карта и подходящо устройство за нея. В зависимост от Вашите нужди, можете да използвате модем, мобилен телефон,таблет или лаптоп.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, КОГАТО ИЗБИРАТЕ ДОСТАВЧИК НА МОБИЛЕН ИНТЕРНЕТ?

Покритието – Вижте кой доставчик е с най-добро покритие и скорост на местата, където най-често се намирате или най-често пътувате. Научете каква технология използват доставчиците / 4G и 5G/, от това зависи скоростта и бързината, с която ще получавате, изпращате или сваляте информация. Сравнете услугите внимателно, като обърнете внимание на включения трафик на данни. Така ще знаете какъв е лимитът на данни, за който можете да използвате максималната скорост. Сравнете цените спрямо трафика на данни и скоростта.

КАК МОЖЕТЕ ДА ВКЛЮЧИТЕ МОБИЛЕН ИНТЕРНЕТ?

Първо, в зависимост от Вашите нужди изберете абонаментен или предплатен план. Мобилен интернет можете да закупите от мобилните оператори / A1, Виваком, Теленор, T.com / или от различни интернет доставчици . Най-лесно можете да включите мобилен интернет, като допълнителна услуга към плана си за разговори или да закупите Сим карта специално за услугата. Имате възможност да използвате интернет от Сим картата си с различни устройства– мобилен телефон, таблет, компютър, мини модеми и др. Operator.bg Ви съветва: Винаги сравнявайте офертите на доставчиците или се консултирайте с нас.