Интернет не от скоро е абсолютно задължителна придобивка за почти всяко домакинство, от единия до другия край на света!

 Каква интернет скорост да избера?


Интернет скоростта, която ще изберете, зависи от Вашет потребление

Интернет не от скоро е абсолютно задължителна придобивка за почти всяко домакинство, от единия до другия край на света! С популяризирането на платформи като Netflix и HBO Go, се наблюдава тенденция на отдръпване от традиционната телевизия за сметка на онлайн стриймването, особено при младежите. Искаме да сърфираме и да теглим съдържание без проблем, но наясно ли сме какъв план ни е нужен? Колко mbps са нeобходими, за да гледаме без забиване и прекъсване на картината? Ето няколко съвета, чрез които да установите подходяща интернет скорост спрямо броя устройства и най-честите нужди.

ЗА НАЙ-НЕОБХОДИМОТО

С плановете, включващи до 25 mbps, можете да свържете и използвате едновременно 1 до 2 устройства - два лаптопа например. Такава интернет скорост ще ви е абсолютно достатъчна за имейл комуникация, сърфирате в сайтовете и социалните мрежи. Ако обичате да гледате филми и сериали с висококачествен стрийм (Ultra HD 4К например), 25 mbps няма да са ви достатъчни в повечето случаи. Например Netflix упоменават, че за Ultra HD (4K) ви е нужна най-малко 25 mbps интернет скорост, но това означава, че няма да можете да ползвате интернет през второ устройство по същото време. От друга страна, ако искате да ползвате и двете устройства едновременно, ще трябва да се задоволите с по-ниско качество на любимия филм/сериал.

ЗА КРИСТАЛНО КАЧЕСТВО И ПОВЕЧЕ УСТРОЙСТВА

Ако искате да ползвате интернет през лаптопа, вашия телефон и още две устройства (на половинката или съквартирант например), по-подходящи биха били плановете с 50 до 100 mbps. Такава интернет скорост е подходяща, ако искате да свържете от 3 до 5 устройства едновременно. Подобен план ви осигурява безпроблемно Ultra HD качество на видео клиповете, които възпроизвеждате от платформи като Netflix. Също така с интернет скорост от 50 до 100 mbps спокойно можете да извършвате и дейности, които консумират повече дата наведнъж – например мултиплейър онлайн игри.

ЗА ПОВЕЧЕ ВЪЗМОЖНОСТИ

Третият вариант за план включва интернет скорост от 150 до 200 mbps, от която могат да се възползват без проблем над 5 устройства едновременно. С такава тарифа можете да правите всичко по-горе изброено, както и да споделяте големи файлове и самите вие да качвате в онлайн пространството стрийм (видео) на живо. Докато другите два варианта пасват на нуждите на дома, тази интернет скорост би била по-необходима в бизнес средите. Можем да обобщим, че и за трите варианта си има подходящи потребители, в зависимост от техните нужди. В този ред на мисли, ако вашата връзка ви се струва бавна, то най-вероятно не сте съобразили възможностите на избраната интернет скорост. Навярно е време да смените плана си, а с нашата технология можете да видите и сравните най-разнообразните предложения, предлагани на пазара. Вижте топ оферти за интернет или се обадете на тел: 0889 79 79 94 за повече информация.