Дистанционното може да е бутон към друг свят – радвайки се на любимите филми, спортни предавания, музикални канали, се отдалечаваме от ежедневното и успокояваме духа.


Кабелна телевизия – предимства и недостатъци


Кабелна телевизия – предимства и недостатъци
Плюсове и минуси на кабелната телевизия, за които да внимаваме


Дистанционното може да е бутон към друг свят – радвайки се на любимите филми, спортни предавания, музикални канали, се отдалечаваме от ежедневното и успокояваме духа. Кабелна телевизия ли да изберем, сателитна телевизия или да гледаме онлайн? Изборът е индивидуален. В настоящата статия се спираме на предимствата и недостатъците, характерни за популярната кабелна телевизия.

БОГАТ ИЗБОР ОТ ПАКЕТИ И КАНАЛИ

Без значение дали сте почитатели на спорта, имате малчугани и се нуждаете от детски предавания, за да ги забавлявате, или пък харесвате музикалните канали, има пакети за кабелна телевизия за всеки вкус. Някои включват най-популярните телевизии, други имат и допълнения – определени HD канали, HBO за гледане на интересни филми и др. Конкуренцията след телекомите е голяма и сега се стремят да задоволят всеки вкус. Можете да се спрете на икономичен пакет кабелна телевизия – той включа най-гледаните телевизии, а месечтната такса е ниска, за по-взискателните има и пакети с доста повече екстри.

ОБВЪРЗВАНЕ С ДОГОВОР

За да гледаме кабелна телевизия и любимите канали, фирмите ни предлагат договори за определен период. Това обвързване най-често е за година, 18 месеца или 2 години. Ако гоним ниската цена, трябва да изберем дълъг период, в противен случай месечната такса е висока. Ако се притеснявате дали ще останете доволни от услугата и има ли смисъл да подписвате, може да потърсите оферта за един месец безплатен тест. Все повече от компаниите предлагат такава възможност, за да привлекат нови клиенти. Ако след изтичане на определен тестов период сте доволни от качеството на гледаната кабелна телевизия, можете спокойно да подпишете договора. Съществува възможност за заявяване на безсрочен такъв, ако не желаете да се обвързвате. А1, Net1, Medicom са само някои от доставчиците, които предлагат такъв вариант за кабелна телевизия. Безсрочният договор има осезаемо по-висока цена, затова внимавайте, когато избирате такъв.

ВЪНШНИ ФАКТОРИ И КАЧЕСТВО НА КАРТИНАТА

Нека не забравяме, че гледаме кабелна телевизия, която достига до нас по специфичен начин – чрез връзка, която преминава през „препятствия“. Така например увреждането на кабел, атмосферните влияния или износването на апаратурата с течение на годините могат да наложат смяна на техниката, влошаване на картината, чести прекъсвания на услугата. Сателитната телевизия предлага картина от по-високо качество, но и тя понякога среща трудности, когато времето е лошо.

Въпреки недостатъците си, добрата кабелна телевизия е предпочитана в много домове. Предлагат се различни оферти и добавки канали, от които всеки може да селектира този, който му харесва. Тя е значително по-удобен и приятен начин да гледаме любимите си предавания, тъй като онлайн стриймингът често е бавен, има смущения, а и прекъсва, ако интернетът ни е зле.

Нека изборът Ви на кабелна телевизия е информиран – разгледайте подробно офертите и внимателно изчетете договора преди да го подпишете.