Динамичното развитие на технологиите и решенията, които ни предоствят, определят важното им място в ежедневието ни. Те превръщат телефона по-умен и по-мултифункционален отвсякога.


Как да направите батерията на телефона си по-издръжлива


Динамичното развитие на технологиите и решенията, които ни предоствят, определят важното им място в ежедневието ни. Те превръщат телефона по-умен и по-мултифункционален отвсякога. Днес умният телефон е незаменима част в живота ни, понеже с него работим, учим, комуникираме с близки и приятели, споделяме ценни моменти и спомени, забавляваме се и дори спортуваме.

Повечето потребители ,по обясними причини, зареждат телефона си през нощта. Това практично решение, всъщност, освен че ни доставя зареден телефон сутринта, но и вреди на живота на батерията. Това се дължи на факта, че когато батерията се зареди на 100 % след това започва да намалява. Реално в краткосрочен план няма да забележите промяна, но със сигурност ще се отрази в бъдеще време. Специалистите препоръчват да зареждате телефоните си между 40 и 80 % от капацитета на батерията, ако искате да запазите живота и ефективността ѝ възможно най-дълго. По-добре започнете да зареждате телефона си сутринта преди работа, вместо цяла вечер зарядното да работи. Експертите препоръчват да зареждате батерията си от нула до 100 процента поне веднъж в месеца. Това ще помогне процесът на зареждане да протича по-бързо.

Изключете Bluetooth и Wi-Fi

Тези безжични технологии изхабяват много бързо Вашата батерия. Затова, ако не използвате Bluetooth-а за разговори в колата, за връзка SmartWatch, към Bluetooth слушалки, или по друго предназначение, то не забравяйте да го изключвате. Същото се отнася и за Wi-Fi на Вашия телефон. Това определено ще удължи живота на батерията Ви и можете да спечелите часове време.

Използвайте 2G

Ако искате да увеличите почти двойно времето преди батерията Ви да падне напълно, изключете 3G или 4G връзката на телефона си. Това може да Ви звучи като стъпка назад в света на технологиите, но определено ще даде разултат. Благодарение на това, че повечето телефони имат две антени, дори с изключен 3G/4G, ще можете да провеждате разговори и изпращате съобщения, въпреки че сърфирането в интернет ще е тест за нервите Ви.

Включете режим за пестене на батерията

Повечето от съвременните телефони имат режим за пестене заряда на батерията или режим на работа с по-ниска мощност-автоматично ограничаване възможностите на телефона и намаляване консумацията му.

Изключване на GPS

Телефона използва GPS най-често, когато работите с приложения, изискващи локация и/или навигация. В случай че не използвате карти или други приложения, за да откриете местоположението си или да намерите маршрут до определена точка, изключете GPS-a на телефона си. Той също значително консумира от енергията на батерията.

Намалете светлината на екрана

Качеството на екрана е осново оръжие в конкренцията между различните брандове. Съответно, колкото е по-голям и по-ярък един екран, толкова повече енергия консумира. Това е причината повечето от енергията на батерията, да се изразходва от екрана. Ако използвате анимиран скрийнсейвър, това също ще изсмуква живота на батерията. Можете да намалите разхода на енергия, ако използвате по-тъмен на цвят скрийнсейвър, понеже по-ярките и светли тонове използват повече енергия от батерията, отколкото е консумацията на екран, предаващ по-тъмни картини.

Изключете вибрацията

Знаете ли, че вибрацията на телефона изразходва повече енергия от мелодията на звънене. Ако не е наложително, я изключете и така лесно ще съхраните енергията на батерията си за по-дълго време. В случай че не е необходимо, изключете допълнителните мелодии за нотификация, като например звъна при допир на екрана и др.

Затворете приложенията,които не използвате

Забързаното ежедневие е причина всеки от нас да забрави да затвори приложението, след като го е използвал. Това означава, че телефонът Ви отделя необходимата енергия, за да поддържа всяко едно приложение, което е в работен режим. Постарайте се да не забравяте да затворите приложението, след като вече сте го използвали. Така, освен че ще увеличите живота на батерията си, но и ще направите телефона си по-бърз.

Без гласов контрол “Siri не ми се сърди”

Гласовият контрол е функция която предстои да бъде усъвършенствана от компаниите. Важно е да знаете, че тази функция изисква голямо количество енергия, и ако искате батерията Ви да падне скоро не избягвайте ползването на тази функция. Ако наистина трябва да знам отговора на нещо, просто го Google.

Използвайте приложения за пестене на батерия.

Ще откриете множество приложения създадени да увеличат живота на батерията Ви. Можете да разгледате, безплатните приложения, съответно Battery Doctor на Android и Battery Magic на iPhone.

Смяна на батерия

Няколко са симптомите по които можете да разберете дали батерията Ви е за смяна. Например, ако телефона загрява и е горещ при допир, ако батерията пада изключиелно бързо след зареждане или росто гасне преди дори да е на минимума си. За съжаление не всеки модел телефон позволява подмяна на батерия. Но ако например сте собственик на Samsung Galaxy, това може да се случи.