Предистория и очаквани ползи


Подготвят за изстрелване първия български сателит

Публикувана на:

Подготвят за изстрелване първия български сателит

Добра новина за всички, които са настоящи или бъдещи ползватели на сателитна телевизия. Очакваме съвсем скоро да бъде изстрелян в Космоса BulgariaSat-1 - първият български сателит, който е собственост на Булсатком. От екипа на известния телекомуникационен оператор оповестиха, че най-важните процедури по монтажа и тестването са преминали успешно. Производител е компанията Space Systems/Loral (SSL), а в момента се организира транспортиране на сателита до площадка за изстрелване в Кейп Канаверал. От там ще бъде изведен от ракета на компанията SpaceX. С какво ще допринесе това за почитателите на сателитна телевизия? Отговорът в следващите редове.

По-добра сателитна телевизия?

Според изпълнителния директор на Булсатком (Максим Заяков) изпращането на сателита в Космоса ще даде възможност на потребителите в България и останалата част от Европа да ползват по-добри телекомуникационни услуги. Те ще могат да гледат сателитна телевизия с повече канали и резолюция, надминаваща сегашната. Отлична опция за хората, които прекарват свободното си време пред екрана и обичат да гледат филми или шоу предавания.

Изпитанията

Знаем, че Булсатком е най-големият доставчик на сателитна телевизия в България, но вероятно малцина са информирани, че проектът на компанията за сателит е оценен за 200 млн. евро през 2016г. Българският сателит трябваше да излети в Космоса миналата година, към края на 2016г., но взрив на ракета в площадката отмени всички полети, които бяха планирани. Макар и със закъснение, проектът е на път да се осъществи успешно. Българският сателит ще достигне височина 36 000 км. над земята, когато бъде изстрелян. Самата кампания ще продължи около месец. Така излиза, че около 30 дни след своето излитане и успешното позициониране на подходящото място, българският сателит ще излъчва голям брой програми за своите потребители.

Сателитна телевизия, на която ще се наслаждават всички потребители в България и на Балканите. По-високо качество на картината, голям избор и удовлетворение за хората.

Ако искате да видите най-добрите оферти за сателитна телевизия, разгледайте сайта ни или се обадете на телефон 088 9797994.