Ще гледаме ли само онлайн любимите си предавания?


Бъдещето на кабелната телевизия

Публикувана на:

Интернет може да се окаже главорез за кабелната телевизия. Американско проучване от 2016г. доказва, че е вероятно в близките десетилетия хората да гледат всичко, което ги интересува, онлайн. Метафората за срязаната връзка се асоциира с бъдещето на кабелната телевизия, която е изправена пред големият противник - интернет и стрийминг услугите.

Причините

Според американското проучване 26 % от т.нар. „милениуми“ (хора на възраст от 18 до 29 г.), никога не са имали абонамент за платена телевизия. Много от тях нямат навик да гледат такава и предпочитат да сърфират в интернет или да теглят желаното съдържание. Половината от анкетираните заявяват, че таксите за кабелна телевизия трябва да бъдат много по-ниски от настоящите. 71 % от американските граждани са се абонирали поне за 1 сайт за видео стрийминг и гледат любимите си предавания там. Конкуренцията на интернет пред кабелната телевизия е безспорна. Какво ще се случи?

Хипотези

Въпреки потенциалната „заплаха“ пред кабелната телевизия, почти е сигурно, че тя ще се задържи в домовете на хората още десетилетия. Защо? Много от любимите ни филми и предавания не се качват онлайн и телевизиите ще си запазят гледаемостта на най-популярните формати. Освен това сайтовете за видео стрийминг също изискват заплащане, като то постепенно расте и е един момент ще се окаже твърде високо за потребителите, които вероятно ще се върнат към добрата стара кабелна телевизия. Има вероятност и да се пренаситим от престоя си в интернет и да изпитаме нужда от гледане по стандартния начин - цялото семейство, което е събрано пред телевизията с пуканки, гледайки забавен филм.

Ако обичате да гледате телевизия по класическия начин и търсите изгодни промоции, разгледайте сайта ни или се обадете на тел: 0889 79 79 94.