Резултатите от Speedtest на Ookla


Кой е най-бързият 4G в България?

Публикувана на:

Кой е най-бързият 4G в България?

Първият доставчик на 4G мобилен интернет в България беше операторът Макс Телеком, който стартира услугата през 2014. Тогава технологията тепърва навлизаше в страната, покритието достигаше едва 50% от градското население, а скоростта беше около 20 Mbps. Тази година проучването на популярната платформа Speedtest показа, че качеството на 4G услугите в България значително се е подобрило.

Тенденции и Speedtest класация за България

Вече повече оператори предлагат 4G мобилен интернет, покрива се над 90% от населението, а максималната средна скорост достига 31,47 Mbps. През първата половина на 2017 отличието за най-бърза 4G връзка беше присъдено на Vivacom, a второ и трето място заеха Telenor и Mtel. В световен мащаб Speedtest от Ookla е най-популярният тест за измерване на интернет скорост, а резултатите се отчитат посредством тестовете на десетки хиляди потребители, използващи различни оператори и устройства.

Тестът установи, че за територията на България най-високата скорост при теглене е 34.26 Mbps, а при качване - 15.26 Mbps. Това е значително подобрение на скоростта в сравнение с 2016 и показва положителна тенденция в развитието на 4G технологиите и качеството на мобилен интернет. Днес лесно може да намерите различни оферти за пакети с 4G интернет, да добавите услугата към плана, който вече ползвате или да вземете безжичен 4G рутер.

Открий високоскоростен мобилен интернет

Операторът Vivacom предлага разнообразни интернет оферти и според проучването разполага с много добра 4G скорост. Mtel има няколко размера Mtel Surf пакети с 4G услуги, а Telenor предлага пакет, който Ви позволява да пуснете 4G интернет към 10 устройства, които може да не са телефон, да нямат включен 4G интернет в плана си или дори да са 3G. Технологията на мобилните 4G връзки позволява бързо интернет сърфиране, лесно изпращане на големи файлове, осъществяване на качествена видео връзка и успешно поддържане на HD формати.

Използвайте сайта на Operator.bg, за да откриете най-добрите оферти за 4G мобилен интернет за Вашата локация, а при въпроси се свържете с нас на 088 9797994.