Областите, в които нахлува виртуалната реалност

Технологиите променят живота ни

Виртуалната реалност

Книгите са начин да се откъснем от реалността и да живеем хиляди животи. Виртуалната реалност е друг начин да изпитаме неподозирани емоции и да визуализираме всякакви идеи и образи. Технологиите непрекъснато напредват и предлагат нови възможности за познание и забавление. Досега виртуалната реалност се свързваше предимно с игрите, но постепенно намира приложение и в други области. Вижте как ги структурира Android Pit.

1. Изкуството

Страхотни шедьоври могат да бъдат направени, вдъхновени от виртуалната реалност. 3D картини и други творби от изобразителното изкуство ще оживеят пред публиката. Google наскоро пусна приложението Tilt Brush, с което можем да рисуваме посредством виртуална четка, а по-късно да преобразуваме направеното в 3D дизайн. Със сигурност в близкото бъдеще ще имаме много повече възможности да включим виртуалната реалност в делата си.

2. Медицината

Виртуалната реалност може да бъде изключително полезна, когато се обучават бъдещи лекари. Чрез симулации те могат да се включат в истинска операция, без това да застрашава някого. Виртуалната реалност може да се ползва и при пациенти, които страдат от депресивни състояния или такива, които искат да прекарат времето си у дома. Чрез технологиите ще могат да освободят съзнанието си и да се чувстват по-добре.

3. Образованието

Традиционните методи на преподавате постепенно ще отстъпят място на виртуалната реалност, която по вълнуващ начин ще информира учениците за важните неща. Ще могат не само да наизустяват скучни години или факти, но и да се „запознават“ с героите от историята, да бъдат част от чети, да срещат динозаври и всичко останало, за което четат в книгите. Със сигурност тези изживявания ще бъдат запомнящи се и ще им помогнат по-лесно да разбират и запомнят наученото.

4. Отбраната

Една корейска компания умело използва виртуалната реалност, за да проведе обучението си по парашутизъм. Участниците слагат шлем и извършват серия от действия, без да са застрашени от реална опасност. Подготовката им чрез виртуалната реалност помага да реагират в истинския живот.

5. Пътуването

Винаги Ви се е искало да посетите Китай? Да се качите на върха на Айфеловата кула! Да помахате от Окото на Лондон? Дори и да нямате възможност физически да реализирате мечтите си, виртуалната реалност ще съдейства поне мислено да направите всичко това. Да изживеете емоциите, които желаете.

6. Спорта

Вече се излъчват мачове във виртуалната реалност, а скоро ще можем да бъдем сред любимците си, когато вкарват гол или с борят за топката. Технологиите позволяват да разширим възможностите си, да правим каквото си искаме. Не физически, но поне мисловно.

Виртуалната реалност е път към всяка дестинация, цел или емоция. Навярно има още доста области, в които ще навлезе, за да ги преустрои завинаги.

Технологиите непрекъснато улесняват начина ни на живот. Ако и Вие искате да си спестите време, търсейки оферти за интернет, разгледайте сайта ни или се обадете на тел: 088 9797994.