Водещи тенденции в онлайн пространството тази година

интернет

Какво ни чака в интернет през 2017г.?

Проучване доказва, че почти всички проверяваме телефона си на всеки 15 минути. Прекарваме голяма част от времето си онлайн, като отделяме време на социалните мрежи, общуваме с хора по целия свят, следим и качваме съдържание. Възрастовата граница на хората, които сърфират в мрежата, непрекъснато се разширява, a всяка година носи нови изненади за потребителя. Какво ни очаква през следващите месеци? С какво ще ни улеснят интернет пространството и платформите, които ползваме, през 2017г.?

1. Автентично видео („На живо“)

Опцията да качваме видео на живо и да споделяме с другите, среща все по-голяма популярност. Фейсбук привлече с това голяма аудитория през 2016г., а в момента Instagram разработва подобна стратегия и тества как би изглеждала тяхната платформа. Със сигурност още много сайтове ще доразвият идеята. Така интернет ще улесни потребителя и ще му предостави лесен начин да споделя мислите, емоциите и събитията си с другите.

2. Интригуваща виртуална реалност

Ясно е, че след манията с Pokemon Go се готвят нови предизвикателства за онлайн потребителите. Виртуалната реалност ще се отдалечи от сферата на фантастичното и ще се доближи до всекидневното – ще можем да виждаме желаните продукти, да взаимодействаме с тях, ще се стопи дистанцията между хората и посланията на бизнеса.

3. Бърз контакт с фирмите и брандовете

Доста се говори за социалните мрежи, но понякога пренебрегваме влиянието на приложенията за общуване. Според статистиката сега има повече потребители във Viber, WhatsApp и др. популярни платформи, отколкото в най-разпространените сайтове като Facebook, Google+, Twitter и др. Компаниите анализират това и тенденцията е през 2017г. все по-лесно да се свързват с аудиторията си. Така например, кликайки на реклама, Вие ще се озовавате в директен чат с представител на фирмата, която Ви е заинтригувала.

4. Борба срещу сайтовете с фалшиви новини

Все по-често се информираме за случващото се по света чрез сайтовете за онлайн новини. Радиото и телевизията отстъпват назад, защото е лесно да проверим от мобилните си телефони кои са най-актуалните събития. В резутат на тези тенденции се появяват множество уебсайтове с фалшиви новини, целящи да си докарат допълнително трафик и печалба. Пишат, че известна обществена личност е починала, че се е случила трагедия и др., за да привлекат любопитството на читателите. Фейсбук и Гугъл предприемат мерки, за да спрат разпространението на подвеждащата информация. Скоро те анонсираха, че няма да промотират страници, които са с невярно съдържание и пласират фалшиви новини. Тенденцията е да се залага на качествените текстове, а не на уебсайтовете със „скандални“ новини, изпълнени с неверни факти.

Потребителите на интернет имат нужда от непрекъснато подобряване на услугата и предоставяне на нови информационни и комуникационни платформи. Очертава се през 2017г. да се наслаждаваме на още по-новаторски похвати и визуални предизвикателства в мрежата. Ако искате да изберете най-добрия интернет доставчик, с който да сърфирате безпроблемно вкъщи, проверете вариантите тук.