Samsung спират да правят фотоапарати

Защо компанията се отказва от някои свои продукти?

фотоапарати Samsung

Слуховете често се оказват реалност. Детайли от кухнята на технологичния гигант Samsung подсказват, че брандът вече няма да произвежда фотоапарати. Това се предполагаше още от 2015г., когато на пазара излезе последният им атрактивен модел и не се заговори за работа по следващ такъв. Какви са причините да се откажат от фотоапаратите? Над какво смятат да работят Samsung? Вижте по-долу.

Конкуренцията на смартфоните

Служител на компанията разказва пред корейското онлайн издание Investor плановете на Samsung. Фирмата наблюдава спад в интереса към фотоапаратите заради експанзията на смартфоните и добрите им параметри. Масово хората предпочитат да снимат с телефоните си, много от които са с добри камери. Така се увеличава продажбата на смартфоните, но намалява тази на фотоапаратите. Дори големи брандове като Nikon и Canon срещат трудности при сегашния пазар, затова Samsung търси нови пътища на развитие, сбогувайки се с продукти, които не се пласират добре.

Стремеж към иновации

Отказвайки се от стандартните фотоапарати, Samsung ще се фокусира над подобряване камерите на своите смартфони, както и над някои иновативни продукти. Идеята е компанията да наблегне на обективите на смартфоните, някои от които ще поддържат 4K резолюция, а други – виртуална реалност. По този начин Samsung ще увеличи приходите си, влагайки усилия в иновации, които скоро ще бъдат все по-търсени. Всеки нов телефон Samsung Galaxy изненадва с още функции и подобряване на параметрите и вероятно в бъдеще повечето приходи на компанията ще бъдат именно от тези продукти.

Решението на Samsung да се сбогува със стандартните фотоапарати в продуктовата си гама е напълно разумно. Все повече потребители търсят устройства, които са мултифункционални. Смартфонът вече служи не само за комуникация, но и за сърфиране, работа, забавление, снимки и правене на видеа с високо качество. Носенето на допълнителен фотоапарат често се оказва ненужно. Със сигурност в бъдеще ще се наслаждаваме на устройства с подобрен дизайн и още повече възможности, съвместяващи в едно функциите на различни технологии. Потребителят ще бъде максимално улеснен, имайки достъп до всичко, което му е нужно.

Харесвате продуктите на Samsung? Ако искате да намерите най-добрите оферти за абонаментен план с телефон Samsung на изплащане ,вижте нашите предложения или се обадете на тел: 088 9797994.