Acer разработва достъпни очила за виртуална реалност, струващи 300 долара

Какво ни очаква в следващите няколко години?

очила за виртуална реалност

Бъдещето на технологиите неизменно се свързва с виртуалната реалност. Съвсем скоро тя ще нахлуе във всички сфери на живота ни. Медицината, образованието, бизнеса, забавлението, всичко ще бъде различно. Microsoft създадоха HoloLens, които бяха предназначени за уеб разработчици. Цената им от 3000 долара е доста солена за обикновения потребител. Затова почитателите на новите технологии доста ще се зарадват от факта, че Acer работи по нови очила за виртуална реалност, които ще струват около 300 долара.

Защо е страхотно да притежавате такава вещ? Ето само някои от причините.

Възможностите, които ще ни предоставят очилата

Очилата за виртуална реалност на Acer ще бъдат с елегантен дизайн, както и две камери отпред, следящи човешкото движение в пространството, както и позицията на главата. Ще може лесно да се надига капакът, за да виждате какво се случва в истинския свят, без да махате техниката от себе си. На тях ще има допълнителен контролер, благодарение на който да взаимодействаме с предметите от виртуалната реалност, както и да докосвате обектите, които Ви харесват. Очилата, които се разработват от Acer, ще са съвместими с всички приложения на Windows 10. Така ще имате възможност да гледате видео клипове, да оперирате с офис пакетите, но ще виждате всяка програма по нов начин.

Тенденциите в тази посока

Освен очилата за виртуална реалност, развитието в тази посока ще се отрази и в други устройства и технологии. Много инвеститори планират да разработят иновативни продукти, чрез които да се пренасяме в една друга вселена. Сега едно пътешествие във виртуалната реалност не може да завладее всичките ни сетива, но скоро ще бъдат разработени начини да усещаме обектите от нашата илюзорна обиколка. Допир и мирис ще допълват визуалната картина, за да бъде нашето „пътешествие“ по-въздействащо. Изобразителното изкуство, театърът и киното също могат да ползват виртуалната реалност, за да достигнат до още по-високи върхове.

Ако обичате технологиите и търсите оферти за интернет или абонаментен план с телефон на изплащане, използвайте сайта и търсачката ни или се обадете на тел: 088 9797994.