Nokia P1 - предварителна информация

Още един нов смартфон, този път от Nokia

nokiap1

Почти е сигурно, че през 2017г. почитателите на Nokia ще се насладят на нов ултрамодерен смартфон на марката. Това заявиха от HDM Global – компанията, която притежава правата на продуктите. Тази година ще е особено интересна за всички, които следят развитието на технологиите, защото се очакват да се реалзират други два обсъждани продукта – Iphone 8 и Samsung Galaxy 8.

Какви ще бъдат параметрите на Nokia P1?

Смята се, че смартфонът ще излезе на пазара в края на февруари или през пролетта, ще е с внушителна камера и елегантен дизайн. Подобно на продуктите на Apple и Samsung, телефонът на Nokia ще има модерен дисплей, най-вероятно AMOLED, операционната система ще е Android 7.0, а телефонът ще има прахова и водоустойчива защита със сертификат IP57. Като размер екранът би трябвало да бъде 5.3 инча, а телефонът ще се предлага в различни цветове, сред които розов, син и златен.

Камерата на новия смартфон Nokia P1 ще е 22.6 мегапиксела със сертификат Zeiss за наситени и красиви изображения. Ще бъде включен и скенер за пръстов отпечатък, който противно на традициите, ще бъде разположен от дясната страна на устройството. Според слуховете телефонът ще се зарежда по-бързо от предшествениците си. Nokia P1 ще е с мощен процесор Snapdragon 835 и RAM памет 6 GB. Допълнителната памет може да бъде 128 GB или 256 GB. Цените ще бъдат съответно около 800 и 900 долара съобразно избрания модел.

Какво още да очакваме от Nokia?

Тази година се очертава да бъде силна за Nokia, тъй като от компанията ще представят и модерен 18.4 – инчов таблет с 12-мегапикселова камера. Той отново е спряган за конкурент на Samsung - таблета Samsung Galaxy View.

Конкуренцията сред големите компании е все по-ожесточена, като тенденцията е скоро да избираме все по-елегантни и функционални смартфони, които снимат по-добре и от редица фотоапарати...Допълнително преимущество е защитата от влага и прах, особено имайки предвид колко свързани сме с новите технологии и как ги ползваме непрекъснато, където и да сме. Ако обмисляте покупка на смартфон Samsung и бихте желали да го съчетаете с абонаментен план, вижте предложениятa ни тук.