Mtel вече ще бъде A1

Любопитна информация за успешния бранд

Mtel става A1

Известният телеком Mtel скоро ще се ребрандира, приемайки името A1. Това беше обявено на сайта на компанията майка – австрийския собственик Telekom Austria Group. Операторът решава да промени стратегията си, като всички негови марки ще бъдат обединени в единна концепция. Дъщерните брандове ще получат името A1, като това включва Mtel в България, Velcom в Беларус и VIP в Македония, Сърбия и Хърватия.

Последиците

Ребрандингът на Mtel и другите марки в A1 ще струва около 350 милиона евро, като това неминуемо ще рефлектира върху финансовите резултати за 2017, 2018 и 2019 г. Около 24 милиона са потребителите, които ползват услугите на някой от брандовете, притежаван от Telekom Austria Group. Mtel ще бъде A1, тъй като компанията майка желае да предостави услуги, които са съгласувани от гледна точка на предложенията на всички пазари. Този ход е и обоснован от идеята за очакваната консолидация на европейския пазар на телекомуникации, като целта е компанията да засили позицията си.

Нов облик

След като Mtel се ребрандира и приеме името A1, логично трябва да регистрира и нов домейн. Тук обаче възниква един малък казус, който вероятно в следващите дни ще бъде решен. Българските домейни не позволяват заявяване на адреси с 2 символа (например a1.bg), затова телекомът ще трябва да обмисли алтернативен вариант.

Известно е, че Mtel или както скоро ще се казва – A1, предлага изгодни оферти за интернет и разговори. Ако искате да заявите услуга, ползвайте сайта ни или се обадете на тел: 088 9797994.