Ползването на мобилен интернет доминира

Защо винаги сме онлайн

мобилен интернет

Разстоянията и динамиката на живот вече не пречат на потребителя да е онлайн. Няма нужда да сме вкъщи и да сме включили настолния компютър, за да се радваме на интернет връзка. Ползването на мобилен интернет все по-осезаемо доминира над старите практики за сърфиране. Причините са много – изгодни условия на някои оператори, възможност за ползване навсякъде, промяната в технологичния свят като цяло.

Благодарение на смартфоните и добрия мобилен интернет можем да получаваме информация непрекъснато и да комуникираме с всички.

Статистиката

Пред октомври 2016г. Statcounter – английска компания за проучване отбелязва, че около 51% от посещенията в сайтовете, са от мобилни устройства (смартфони и таблети), а сърфирането от стандартен компютър намалява. Младите хора прекарват около 4 часа на ден в социалните мрежи, а онлайн търговията непрекъснато се разраства. Според статистиката през 2010г. сме прекарвали едва няколко минути онлайн от мобилните си устройства, докато през 2015г. средното времетраене се покачва на 2 часа и половина всеки ден! Ползването на мобилен интернет е начин да сме свързани с целия свят и да получаваме всякаква информация. Скоро все по-голяма част от уредите в дома ще бъдат смарт и ще имат връзка с интернет.

Какво следва?

Маркетинг експертите осъзнават, че тенденцията за ползване на мобилен интернет от смарт устройствата непрекъснато расте, затова сайтовете трябва да имат задължителна мобилна версия. Освен това рекламите следва да бъдат съобразени с различната големина на екраните. Наскоро Google оповести, че сайтовете, които не са съобразени със сърфирането от мобилно устройство, ще се позиционират по-зле сред своите конкуренти.

Ако и Вие ползвате активно мобилен интернет и имате необходимост от оферти, разгледайте сайта ни или се свържете с нас на посочения срещу всяко предложение телефон.