Какво се случва в интернет за 1 минута?

Кои са основните ни дейности във виртуалното пространство?

kakvosesluchva

Професор от Станфордския университет призовава студентите да прекарат 48 часа без интернет. Това се случва през 2009г. и те му заявяват, че това не е честно и няма да могат. Представете си какво би се случило днес, ако ги накара да сторят същото. А той самият ще може ли? Знаете ли какво се случва в интернет за 1 минута? Отговорът ще изненада мнозина.

Търсене

Без значение дали търсим адрес на ресторант, важна информация или нещо за развлечение, прибягваме до търсачката. Какво се случва в интернет за 1 минута? Почти 4 милиона търсения в Google, пишат в smartinsight. През 2016г. едни от най-търсените фрази и думи са били следните: „Доналд Тръмп“, „Хилъри Клинтън“, „Олимпийски игри“,“Pokémon Go” и др. Разпространеният мобилен интернет и множеството добри оферти на операторите улесняват дори младежите и им помагат да сърфират изгодно и лесно.

Комуникация

Непрекъснатата комуникация е характерна за съвременното общество. Общуваме активно както за удоволствие, така и за професионални нужди. Най-много ползваме What's up, Фейсбук, Twitter и др. Само във Фейсбук публикуваме 3.3 милиона поста за 60 секунди! За същото време изпращаме почти 30 милиона съобщения в Wha't's up, а изпращаме 150 000 мейла. Трудно ни е да повярваме какво се случва в интернет за 1 минута, но е факт, че сме все по-дейни онлайн и вероятно тази тенденция ще продължи.

Мултимедия

Качване и гледане на видеа, споделяне на атрактивни снимки с позната и непозната аудитория и събиране на лайкове отдавна са дейности, които не изненадват никого. Дори да са много интензивни. Статистиката сочи, че за 60 секунди се качват видео клипове в youtube, които са с обща продължителност около 500 часа. В Instagram се публикуват повече от 65 000 изображения за минута, данни, които са красноречиви за поведението на потребителите.

Някои статистики обобщават, че за целия си живот човек прекарва близо 5 години в социалните мрежи. Какво се случва в интернет за 1 минута? Вече разбрахме, но е хубаво и да разбираме какво се случва в реалния свят, който също е интересен. Ако и Вие сте сред почитателите на онлайн общуването и държите да имате бърз и качествен интернет, разгледайте нашите промоции.