Каква интернет скорост ни е нужна?

Различни оферти за различните ни нужди

интернет скорост

Интернет не от скоро е абсолютно задължителна придобивка за почти всяко домакинство, от единия до другия край на света! С популяризирането на платформи като Netflix и HBO Go, се наблюдава тенденция на отдръпване от традиционната телевизия за сметка на онлайн стриймването, особено при младежите. Искаме да сърфираме и да теглим съдържание без проблем, но наясно ли сме какъв план ни е нужен? Колко mbps са нeобходими, за да гледаме без забиване и прекъсване на картината? Ето няколко съвета, чрез които да установите подходяща интернет скорост спрямо броя устройства и най-честите нужди.

За най-необходимото

С плановете, включващи до 25 mbps, можете да свържете и използвате едновременно 1 до 2 устройства - два лаптопа например. Такава интернет скорост ще ви е абсолютно достатъчна за имейл комуникация, сърфирате в сайтовете и социалните мрежи. Ако обичате да гледате филми и сериали с висококачествен стрийм (Ultra HD 4К например), 25 mbps няма да са ви достатъчни в повечето случаи. Например Netflix упоменават, че за Ultra HD (4K) ви е нужна най-малко 25 mbps интернет скорост, но това означава, че няма да можете да ползвате интернет през второ устройство по същото време. От друга страна, ако искате да ползвате и двете устройства едновременно, ще трябва да се задоволите с по-ниско качество на любимия филм/сериал.

За кристално качество и повече устройства

Ако искате да ползвате интернет през лаптопа, вашия телефон и още две устройства (на половинката или съквартирант например), по-подходящи биха били плановете с 50 до 100 mbps. Такава интернет скорост е подходяща, ако искате да свържете от 3 до 5 устройства едновременно. Подобен план ви осигурява безпроблемно Ultra HD качество на видео клиповете, които възпроизвеждате от платформи като Netflix. Също така с интернет скорост от 50 до 100 mbps спокойно можете да извършвате и дейности, които консумират повече дата наведнъж – например мултиплейър онлайн игри.

За повече възможности

Третият вариант за план включва интернет скорост от 150 до 200 mbps, от която могат да се възползват без проблем над 5 устройства едновременно. С такава тарифа можете да правите всичко по-горе изброено, както и да споделяте големи файлове и самите вие да качвате в онлайн пространството стрийм (видео) на живо. Докато другите два варианта пасват на нуждите на дома, тази интернет скорост би била по-необходима в бизнес средите. Можем да обобщим, че и за трите варианта си има подходящи потребители, в зависимост от техните нужди. В този ред на мисли, ако вашата връзка ви се струва бавна, то най-вероятно не сте съобразили възможностите на избраната интернет скорост. Навярно е време да смените плана си, а с нашата търсачка можете да видите и сравните най-разнообразните предложения, предлагани на пазара. Вижте топ оферти за интернет или се обадете на тел: 0889 79 79 94 за повече информация.