България: Предпоследно място по скорост на интернет, но първи по брой селфита

Резултати, които ще изненадат мнозина

интернет и селфи

Разбира се, че е страхотно да си на първо място…но има значение и в коя категория! България оглави класацията на Huawei Summer Barometer с най-много млади хора, заявили, че това лято възнамеряват да използват смартфоните си за правене на селфита и споделяне на снимки в социалните мрежи. Въпреки впечатляващата ни отдаденост в сферата на интернет комуникациите, друго проучване показа, че всъщност България е на едно от последните места по скорост на мобилен интернет в Европа!

Къде стои България в европейската интернет класация?

Според Ѕtаtе оf thе Іntеrnеt Rероrt на компания Аkаmаі, на първо място по средна скорост на мобилен интернет се нарежда Великобритания с 26 мегабита в секунда, а на последно – Португалия със средна стойност 6. Сведенията показаха, че с 9,5 мегабита в секунда България изпреварва едва 4 от европейските държави и попада в категорията за средната интернет скорост на страните в Африка и Южна Америка. В доклада нашите съседки Гърция и Румъния са достигнали значително по-добър резултат, а водачи в посочената класация са Кипър, Германия и Финландия.

А къде се намираме в селфи класацията?

Оказва се, че ниската средна скорост на мобилен интернет в България не е пречка за желаещите да вземат активно участие в света на социалните мрежи. Проучването Huawei Summer Barometer включва 12 европейски страни и цели да открие кои функции на смартфоните ще бъдат най-използвани от потребителите през лято 2017. На пук на интернет статистиката, в това проучване България е повела с рекорден процент в категориите за правене на селфи снимки и слушане на музика онлайн. Друг приоритет за българския потребител е била функцията за използване на мобилна навигация, което е разбираемо с оглед на предстоящите летни пътувания.

Надяваме се скоро да изкачим няколко стъпала в интернет класацията, но това със сигурност няма да ни спре да продължаваме да постваме усмихнати снимки докато слушаме любимите си плейлисти! Използвайте сайта на Operator.bg, за да откриете страхотни оферти за интернет, а при въпроси се свържете с нас на 088 9797994.