Ще кандидатстваме за работа през Фейсбук

С лесен бутон ще изпращаме кандидатура

facebook-rabota

Възможност за професионална реализация на тези, които прекарват доста време във Фейсбук. Нова функция на известната социална мрежа ще позволява да кандидатстваме за работно място. Очаква се това да е възможно след няколко седмици. Освен място за споделяне и забавление, платформата изпълнява и много други функции. Своеобразна медия, сцена за излагане на идеи и още. Скоро ще ни свързва и директно с потенциални работодатели. Звучи странно? След месец-два ще е ралност.

Какъв ще е механизмът?

Компаниите, които имат страници във Фейсбук, скоро ще могат да качват обяви за работа, а потребителите ще изпращат документи за кандидатстване директно от социалната мрежа. Без нужда да се влиза в личната поща, да се въвежда имейл на получателя и т.н. Във Фейсбук ще има специален бутон, който ще отваря бланка за попълване от кандидатите. Някои от тях ще бъдат автоматично въведени, извличайки информация от профила ни. Въпреки това ще можем да редактираме информацията, ако сметнем за необходимо.

Кандидатите за работа и техните бъдещи работодатели ще комуникират посредством Messanger. По този начин Фейсбук скоро ще се превърне в основен конкурент на LinkedIn.

Към момента почти 2 милиона души ползват ежедневно известната социална мрежа, а възможността да намират работа там, вероятно ще се оцени от мнозина. Фейсбук беше място за общуване и споделяне на снимки и видеа, но постепенно се превърна и в трибуна за обмяна на идеи и водене на диалози. Функционалността му непрекъснато расте и това води до непрекъснат интерес от потребителите и привличане на все повече ползватели.

Към момента новата функция на Фейсбук се тества, но до месец-два би трябвало да се пусне за ползване, съобщава БГНЕС.

Вероятно и Вие прекарвате много време в социалните мрежи? Ако имате необходимост от изгодни оферти за мобилен интернет или домашен такъв, вижте нашия сайт или се обадете на тел: 0889 79 79 94.