Екипът на Фейсбук готви вълнуващи промени

Иновативни ботове, много възможности и нови начини за забавление

Фейсбук промени

В момента вероятно получавате съобщение в Messenger или пък скоро сте преглеждали Newsfeed-а си. Всички прекарваме голяма част от време си онлайн, регулярно следейки случващото се във Фейсбук. Платформата непрекъснато се променя и предлага на потребителите нови възможности за комуникация, забавления или преследване на бизнес цели. Какви да очакваме от Фейсбук през следващите месеци? Отговорът ще разберете в следващите редове.

1. Facebook Spaces

Със специални очила за виртуална реалност потребителите ще могат да обменят емоции, фотографии и да общуват с приятелите си в новата социална мрежа за виртуална реалност – Facebook Spaces. Там всеки ще си има аватар, чрез който да се наслади на разнообразни интеракции с останалите. До 4 души могат да се включат в една виртуална сесия.

2. Обогатяване функциите на камерите с множество ефекти

Тъй като интересът към ползването на филтри при снимките и видеата непрекъснато расте, от екипа на Фейсбук работят по създаване на платформа за разработване и добавяне на ефекти към изображенията. Тя ще е особено полезна за програмистите, предприемачите или маркетинговите експерти, които планират да ползват филтрите на камерите за налагане на един или друг продукт на пазара.

3. Повече възможности с Messenger 2.0

Около 1.2 милиарда души ползват Messenger всеки месец, затова закономерно се пристъпва към подобряване функционалността на платформата. Новата версия на приложението ще свързва по-лесно хората и бизнеса и различните бизнеси един с друг. Ще могат да се ползват подобрени ботове в рамките на чатовете, както и да се откриват лесно представители на конкретни фирми или пазарни ниши.

Улеснението на потребителите и бизнеса е важно, затова Фейсбук работи усилено и в тази посока. Различни ботове ще могат да помагат за обслужване на клиентите в онлайн магазини например. Можете да включите често задавани въпроси или упътвания как да се извърши покупка или какви са условията за доставка, без това да натоварва излишно някого от екипа. Всичко това ще се систематизира посредством ботове, които ще отговарят максимално адекватно и бързо на въпросите, които потребителите задават.

От Фейсбук непрекъснато се стремят да бъдат новатори не само в света на социалните мрежи, но и в дигиталните технологии като цяло. Със сигурност споменатите нововъведения са само малка частица от всичко, което предстои да се случи.

Ако обичате да сърфирате често в Мрежата и търсите оферти за интернет, ползвайте търсачката ни или се обадете на телефон 088 9797994.