Намираме лесно приятни заведения с Google Maps Explore

Онлайн приложенията в помощ всеки ден

googlemapsexplore

Дигиталните технологии така ни улесняват, че с тяхна помощ можем лесно да се „пренесем“ в далечни държави, да изследваме чудни кътчета, наслаждавайки се на видео или картина на живо, да си набавим всякаква информация, от която имаме нужда. Google Maps беше особено полезна, за да ни ориентира какво е географското положение на даден обект, а сега е и още по-функционална в ежедневното бързане, посочвайки ни приятни заведения и друга полезна информация за потребителя.

Как работи Google Maps Explore? Какво можем да открием чрез нея?

Функцията Explore се разработва като допълнение към Google Maps от 2013г., но досега можеше да се ползва само в мобилна версия. Скоро обаче ще можем да се насладим на услугите й и от компютрите си, съобщиха от VentureBeat. Това означава, че въвеждайки име на град в полето за търсене в Google Maps, ще виждаме как се отваря отделен прозорец с друга опция за показване на атрактивни места наоколо. Може да се въвеждат ключови думи като: “пилешки крилца“, „детско парти“ и т.н. и ще ни се предлагат интересни заведения, които можем да посетим. За по-голямо улеснение ги филтрираме по зададен от нас критерий. Когато кликнем на някое от тях, ще получаваме важна информация за него, както и ще виждаме къде точно се намира.

Първоначално Google Maps Explore ще работи на английски език, но постепенно ще разшири лингвистичния си обхват.

Къде в София е най-натоварен трафикът и откъде е най-разумно да се мине? Тази информация също може да ни даде Google Maps, както и къде има свободни места за паркиране. Все още се работи в посока пълната функционалност на услугите, но удобствата, които ни дават приложението и сайтът, са големи.

Ако сте активна личност и обичате да комуникирате и да пътувате, навярно Ви е нужен добър мобилен интернет. Разгледайте сайта ни, за да откриете топ офертите на операторите.