Фейсбук тества в Ирландия нова функция, напомняща Snapchat stories

Добра новина за всички заклети почитатели на селфито

Facebook

Понякога ни омръзва да гледаме старите си снимки във Фейсбук, но отнема доста време, ако искаме да изтрием всяка една от тях или албумите, които непрекъснато създаваме от различни преживявания и пътувания. Социалната мрежа скоро ще предложи на потребителите си лесен начин да се сбогуват със старото си съдържание.

Върху какво точно работят от Фейсбук?

Интересът към Snapchat е огромен, затова от Фейсбук решават да ползват някои от модерните функции на приложението в своята платформа. Идеята е да има опция за споделяне на снимки и видео клипове, които да изчезват сами след 24 часа. Вдъхновени от така наречените „истории“ в Snapchat, Фейсбук в момента тестват функцията сред потребители от Ирландия. В следващите месеци ще се разработи и за другите държави, за да могат всички да се възползват от удобния начин за споделяне на съдържание.

От екипа на Фейсбук споделят, че целят да провокират хората да споделят вълнуващи моменти и впечатление от места, които виждат, когато искат, с когото искат, без притеснение, че съдържанието ще остане документирано в интернет за продължително време и ще стане достояние на всички. Клиповете и снимките, които сме качили, ще могат да изчезват автоматично 24 часа след тяхното споделяне.

Очевидно Фейсбук следи своите конкуренти и се стреми да се учи от тях. Напомняме, че миналата година от известната социална мрежа въведоха функцията „истории“ от Snapchat в своята платформа Instagram. Фейсбук непрекъснато развива и своето приложение за съобщения, както и камерата си, която да предлага опции за филтър и поставяне на различни ефекти и маски пред лицето, също вдъхновено от Snapchat.

Обичате да комуникирате с близките си онлайн или да качвате и споделяте съдържание? Ако имате нужда от бърз и надежден план за мобилен интернет, разгледайте нашите предложения.