5G навлиза в мобилните технологии през 2020г.

Какви са плановете за мрежата от пето поколение?

5g

Потребителите винаги заслужават нещо по-добро

Интернет и обхватът дори в малките населени места вече не са лукс. Потребителят има нужда непрекъснато да общува, да споделя, да търси по-изгодни условия за услугите, които ползва. Въпреки факта, че България все още не може да се възползва на 100 % от удобството на 4G мрежата(жителите на големите градове имат удоволствието), в световен план тенденцията върви в посока създаване на концепция и работа по 5G технологията в сферата на телекомуникациите.

Какво да очакваме?

Предимства на 5G мрежата

Основното предимство на 5G мобилните технологии ще бъде високата скорост, на която ще се наслаждават бизнесът и потребителите. Необходимостта в бъдеще да ползваме мрежата от пето поколение идва от факта, че интересът към преноса на мобилни данни расте. Модернизира се целият ни бит – техниката става смарт, много от уредите ни имат връзка с интернет. Старите мрежи не могат да задоволят изискванията на потребителя. Трябват ни повече скорост, стабилност и обхват. 5G "обещава" да даде това и още много.

Планира се тя да бъде със скорост 1 Gbps за сваляне. Това означава, че ще можем да теглим огромни файлове и филми с високо качество за секунда. Амбицията е да можем да сваляме неограничено количество информация и да се радваме на бърза връзка винаги. Ще могат да се ползват много устройства едновременно, а 5G мрежата ще е щадяща за батериите на смартфоните. Работи се и по начин, който ще позволява обхватът на услугата да е по-голям от този на съществуващата 4G мрежа.

Все още не са уточнени стандартите, по които ще се гради иновацията в света на мобилните технологии. Нейното пускане в експлоатация ще стане не по-рано от 2020г.

Бъдещата мобилна технология е все още в сферата на планирането. За жителите на големите градове и потребителите на някои телекомуникационни компании обаче, вече съществува 4G мрежа, която гарантира бърз интернет и качество на разговорите. Вижте кои фирми предлагат 4G мобилен интернет, от който да се възползвате.